VAN TUŞBA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde “Tuşba İlçesi Okul Güvenliği Toplantısı” düzenlendi

Yaklaşan 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde, İçişleri Bakanlığı’nın ülke genelindeki hassasiyet çerçevesinde verdiği talimatlar doğrultusunda, Tuşba Kaymakam vekili Cemil Öztürk başkanlığındaki “Tuşba İlçesi Okul Güvenliği Toplantısı” yapıldı. 
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde “Tuşba İlçesi Okul Güvenliği Toplantısı” düzenlendi

Koç ilk ve ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Tuşba Kaymakam vekili Cemil Öztürk, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani, İlçe jandarma komutanı j. Yüzbaşı Muammer Uzun, İlçe Emniyet Müdür vekili Levent Aktay, diğer mülki ve idari amirler, muhtarlar ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani ilk olarak okullar hakkında bilgiler verdi. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise ilçede bulunan okullarda yapılan ve yapılacak olan icraatlardan bahsetti. Son olarak Tuşba Kaymakam vekili Cemil Öztürk, toplumumuz için Eğitim en önemli işlerimizden birisidir diyen Kaymakam vekili Öztürk, “Biz devlet olarak başta Sayın Valimiz olmak üzere Kaymakamlığımız olarak en önemli meselemiz eğitimdir. Her şeyin bir telafisi olabilir ama Eğitimin bir telafisi olmaz dolayısıyla eğitim bizim öncelikli konumuz olacaktır. Eğitim tek başına halledilecek bir şey olmadığı için bugün burada İlçe Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe jandarma komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz diğer mülki ve idari amirler, muhtarlar ve okul müdürleri ile bir araya geldik. İnşallah 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında Tuşba’da alınacak önlemlerle ve tedbirlerle daha güzel, daha huzurlu bir Eğitim ve öğretim yılı yaşarız hep birlikte” şeklinde konuştu.

 

Öğrencilerimizin daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmeleri için alınan önlemlerin anlatıldığı konuşmalarda, başta okul müdürleri olmak üzere tüm yetkili birimlere gerekli uyarılar yapıldı. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, her türlü kötü alışkanlık ve davranışlardan uzak tutulabilmesi, servis ve kantin işletmeciliği gibi sağlık ve can güvenliği içeren hassas konularda okul yönetimlerinin tüm gayret ve dikkatleriyle çalışması gerekliliği vurgulandı.
Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar, okullardaki ihtiyaç, talep ve önlemler konusundaki görüşlerini iletirken, başta Tuşba Kaymakam vekili Cemil Öztürk olmak üzere tüm ilgili amirler gerekli notları alarak, çözümleri konusunda çalışmalar yapılacağı, gerekli önlemlerin alınacağı ve takipçisi olunacağını belirttiler.


09-09-201709-09-201709-09-201709-09-201709-09-201709-09-201709-09-201709-09-2017

 

Şerefiye Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. Ezberciler İş Merkezi D Blok Kat 2 İpekyolu/VAN - (0432) 2161008 2161009

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.