VAN TUŞBA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"2023 Eğitim Vizyonunda yeni nesil atölyelerde STEM becerilerinin artırılması "Projesi Belge Töreni Düzenlendi

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2019 yılı destek programı kapsamında desteklenen ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen bir haftalık "2023 Eğitim Vizyonunda yeni nesil atölyelerde STEM becerilerinin artırılması" konulu eğitim katılımcılarına belgeleri verildi.


Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz Proje salonunda düzenlenen katılım belgesi törenine Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani, Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç, İlçe Şube Müdürleri M. Baki Karabulak, Zakir Taşkın, Proje Koordinatörleri Hakan Durğun, Elif Göksu ve Eğitimciler katıldı.

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okul öncesi, ilk ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan toplam 38 öğretmenin katıldığı eğitim, Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç tarafından gerçekleştirildi. Proje kapsamında 21. Yüzyılda Öğrenme ve 21. YY Becerileri, 2030'da İstihdam, Robotların Yükselişi, STEM: Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi, STEM Etkinlik Planı Hazırlama, LEGO Education Öğretim Metodolojisi, Robot Nedir? Robotik Eğitim Nedir? konularında kuramsal bilgiler verildi. Ayrıca Arduino, Mbot ile Arduino, LEGO Education Mindstorm Ev3 ve WeDo 2.0 setleri ile uygulamalı STEM, Robotik ve Kodlama uygulamaları gerçekleştirildi.

Belge törende konuşan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani, "içinde bulunduğumuz yüzyılda eğitimin gitmiş olduğu yolda STEM'in önemli bir gelişmedir. Buna yönelik olarak verilen eğitimin ilimize önemli bir katkı sağlayacaktır. Eğitimin verilmesinde katkı sağlayan DAKA yönetimine ve bu eğitimi veren Doç. Dr. Zülfü Genç'e teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Eğitimi veren Dr. Öğretim Üyesi Zülfü Genç ise, "Öğrencilere kod yazmayı öğretirken, eleştirel düşünce ve problem çözme gibi becerileri de öğretmiş oluyorsunuz. STEM ise bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerinin birbirine entegre edilerek öğrenciler için bir fikrin gerçekte nasıl hayat bulduğunu görmek için çok etkili bir öğrenme yaklaşımıdır. Bu yaklaşım sayesinde öğrenciler gerçek hayat problemleri için çözümler geliştirebiliyorlar. Projenin gerçekleşmesi konusunda, başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerine, eğitime katılan tüm öğretmenlerimize, DAKA yönetimine, proje koordinatörlerine ve projeyi üstlenen PROKED Akademi'ye teşekkür ederim" dedi.

 Yapılan Konuşmaların ardından Eğitim ve program, projeye katılan öğretmenlere verilen sertifika töreniyle sona erdi. 

10-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-2020

Şerefiye Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. Ezberciler İş Merkezi D Blok Kat 2 İpekyolu/VAN - (0432) 2161008 2161009

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.