VAN TUŞBA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe Müdürümüz Ceylani “Bütün Yönleriyle Öğretmen Sempozyumu” programına katıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Fakültesi’nin işbirliği ile organize edilen “Bütün Yönleriyle Öğretmen Sempozyumu” başladı.
İlçe Müdürümüz Ceylani “Bütün Yönleriyle Öğretmen Sempozyumu” programına katıldı.

YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyuma YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fuat Tanhan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Doç. Dr. Serap Yükrük yönetimindeki Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin verdiği mini bir konser ile devam etti. 

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, sempozyumun organize edilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bölgemizin, ülkemizin ve dünyanın önemli bir konusu olan ve dünyaya yön veren öğretmenlerimizin bir sempozyumda sorunlarının ve karşılaştıkları problemler ile çağımızda öğretmenlerimizden beklentilerimizi konuşacağız. Ülkemizde 23-30 Kasım Öğretmenler Haftası olarak ilan edildi. Ben bu önemli haftayı ve Öğretmenler Günü’nü  kutluyorum. Öğretmenler, hepimizin hayatına yön vermiştir. En üst düzeydeki yöneticiden en alt kademedeki çalışana kadar, ülkeye hizmet veren esnafına, tüccarına kadar hepimize yön veren öğretmenlerimizdir. Hepimizin hayatında öğretmenlerimizle ilgili anılar vardır. Dolayısıyla öğretmenlerin hayata tutunmamızda yeri önemlidir. Öğretmenlerle ilgili çok güzel olaylara şahit olmuşuzdur. Öğrencilerin küçük yaşta fark edilmesi ve onların iyi yetiştirilerek, iyi noktalara gelmesinde öğretmenlerimizin bu keskin zekasıyla, görüşüyle, düşüncesiyle ve bakışıyla şekillenmesi hususundaki önemini ortaya koyuyor. Çok güzel bir sunumun olacağına inanıyorum. Bunun organize edilmesinde emeği geçenlere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik’in de, kısa bir teşekkür konuşması yapmasının ardından kürsüye gelen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, eğitim alanında yapılan çalışmalara değindi. Türkiye’nin her ilinde çok güzel okulların yapıldığını ve çok güzel projelerin hayata geçirildiğini anlatan Doç. Dr. Özgökçe, “Öğretmenlik mesleği çok kutsal. Herkes şunu çok iyi bilir, onların yapmış oldukları görevler sonucunda tüm öğretmenlerin bulunduğu yerler, çocuklarımızın okullarını cennet olarak bilirler ve kendilerini de ona göre hazırlarlar. Öğretmenliğin 2000’li yıllar öncesinden ve sonrasında gerek maddi, gerek manevi, gerek eğitim, gerekse de fiziki açıdan değerlendirdiğimizde bu konuda çağlar atlatıldı. Şimdiki eğitim ordumuz ve özellikle son dönemde çok istikrarlı hükümetlerimizin eğitime yapmış olduğu yatırımlarımız, Türkiye’de ve dünyada eğitime verilen değeri hak edecek düzeye getirmek üzeredir. Yapılan çok şeyler var ama daha yapılması gerekenler için binlerce adımlar atılması gereken durumlar var. İşte bu tür sempozyumlarda bunlara yol gösterecek, bunların yapılmasına yönelik bizlere ışık tutacak ve eğitimimizin daha iyi yapılabilmesi adına, özellikle kız çocuklarımız için yapılacak şeyler var. Geçmişte kız çocuklarının okullaşması ile ilgili çok önemli adımlar atıldı. Kız çocuklarının okullaşması çok düşük seviyelerdeydi. Ama şimdi gerek şartlı nakiller, gerek taşımalı eğitim olsun, gerekse de çocuklarımızın servis ile ilgili yapılan destekleri olsun eğitimin önündeki engeller bir bir kaldırılıyor” ifadelerini kullandı. 

 

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fuat Tanhan ise , sempozyuma desteklerini esirgemeyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ile emeği geçenlere teşekkür etti. İki gün boyunca sempozyumda 2 panel, 4 oturum ile 1 değerlendirme oturumuyla 37 bilim insanının düşüncelerini ve katkılarını sunacaklarını ifade eden Doç. Dr. Tanhan, “Önümüzdeki 10-15 yıllık değişim periyotlarının dünyayı nasıl bir yere sürükleyeceği konusunda maalesef net öngörülerimiz yok. İşte bu öngörüsüzlük üzerine biz çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. En önemli sorumluluk öğretmenlerimize düşüyor. Bu sempozyumda çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak olan öğretmenlerimizin sorunlarını, performanslarını, eğitim sürecine olan katkılarını tartışacağız. Öğretmen arkadaşlarımızın katılım eksikliği de üzülerek söylemeliyim ki yüreklerimiz burkmakta. Ancak onlar burada olmasa bile gönüllerimizin bir olduğuna inanıyorum. Sempozyumumuzun 2 gün boyunca başarılara vesile olmasını diliyorum” dedi.


01-12-201501-12-201501-12-201501-12-201501-12-2015

Şerefiye Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. Ezberciler İş Merkezi D Blok Kat 2 İpekyolu/VAN - (0432) 2161008 2161009

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.