VAN TUŞBA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Tuşba’da “Okullarda Rehberlik Hizmetlerinin güçlendirilmesi” paneli düzenlendi

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okullarda Rehberlik Hizmetlerinin güçlendirilmesi” konulu Rehber Öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi.
Tuşba’da “Okullarda Rehberlik Hizmetlerinin güçlendirilmesi” paneli düzenlendi

VATSO konferans salonunda düzenlenen seminere Tuşba İlçe Milli Eğitim müdürümüz Muhlis Ceylani, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik araştırma ve uygulama merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan, İl Milli Eğitim şube Müdürü Şakir Sığınç, Tuşba İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Zakir Taşkın ve Rehber öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasında Rehber Öğretmenliğin önemine değinen Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “İlimizde rehberlik hizmetlerinin yapılması için Rehberlik Araştırma Merkezi RAM’lar var ve İlçemizde de dört adet RAM merkezimiz var. Sizlerin yapmış olduğu görevin ne kadar önemli olduğunu ve okulların sizler tarafından oluşan o sıcak havanın ve iklimin farkındayız. Biz okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptığımız yıllarda okullarımızda rehber öğretmen varsa biz sıkıntı ve durumlarımızı onunla paylaştığımızda bir yetişkin ve öğretmen olarak çok istifade ettik. Dolayısıyla okullarda her türlü sizlere ihtiyacımız var ve güzel çalışmalar da yapıyorsunuz. Ben bu güzel ve nezih ortamı bizlere sağlayan VATSO yönetimine teşekkür ederek bu güzel ilkbahar döneminde ülkemizin daha güzel, daha müreffeh ve daha üstün başarılarla anılmasını dileyerek teşekkür ediyorum” dedi.

Rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi konusunda sunum yapan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik araştırma ve uygulama merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan, “Rehberlik hizmetleri Başlığımız şöyle anlamda taşıyor, güçlendirilecek bir rehberlik hizmetinin ortaya çıkartacağı olumlu sonuçlarla da ilgilidir. Yeni olarak rehberlik hizmetleri nedir? Rehberlik hizmetlerini daha nasıl iyi yapabiliriz? İle ilgili açıklayıcı bilgiler vereceğim. Sorunları çok olan bir ülkede yaşıyoruz ve en büyük sorunlarımızdan biri yanı başımızda bulunan Suriye’den çok fazla göç alıyoruz. Travmalar ve kayıplarımız fazla olduğu için Rehber öğretmenlerimizin kaybı olan bir insana müdahaleler nasıl yapabiliriz ve bununla ilgili teknikler çok fazla ve ben sizlere bunula ilgili psiko drama yaptırmak istiyorum. Biz antropolojik olarak bunu biliyoruz ki insanlığın ortaya çıkışını ve onun serüvenini inceleyen bir bilim dalıdır. Hiçbir güç sizdeki herhangi bir duyguyu yasaklayamaz ve o duygu var olur kültürel olarak da bu böyledir. Fakat kültür bazı duygularımızı daha rahat yaşamamıza bazı duyguları da baskılamanıza ortamlar hazırlar ve Rehberlik dediğimiz şey tamda böyle bir şeydir. Bizim okullarda yürüttüğümüz hizmetler çok önemli hizmetlerdir ve birçok sorunlarımız var. Bazen okullarda yaşamış olduğunuz sorunlar da sizlerin yürütmüş olduğu hizmet kalitesini düşürmüş olabiliyor ama ancak niyetlerin ve davranışların çok fazla önüne geçtiğini biliyoruz. Bir şeyi yapmak istemek birçok imkânsızlıkların içinde başarabilme arzusu ve motivasyonu da kazanıyor. Bir okulda Rehber öğretmen varsa diğer öğretmenler öğrencilerini ne kadar tanır. Eyer Rehber öğretmen yoksa diğer öğretmenler kendi öğrencilerini ne kadar tanır. Yani rehber öğretmenin varlığı öğretmenlerin öğrencilerini tanıma noktasında bir farklılık yaratıyormu? Yaratmıyormu? dersek Rehber öğretmen varsa yaratıyor” dedi.

 

Yapılan sunumun ardından Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan’a katılımcılar tarafından sorular sorulduktan sonra Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani tarafından Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan’a katkılarından dolayı teşekkür amaçlı çiçek verilmesinin ardından program son buldu.

 

29-03-201729-03-201729-03-201729-03-201729-03-201729-03-2017

Şerefiye Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. Ezberciler İş Merkezi D Blok Kat 2 İpekyolu/VAN - (0432) 2161008 2161009

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.